Interra Ar-Ge Ekibi IEEE Xplore'da

Interra Ar-Ge Ekibinin son makalesi IEEE tarafından yayınlandı ve ekibimiz tarafından Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Konferansı, ELECO'da sunuldu.

Interra Ar-Ge Ekibi IEEE Xplore'da
15 Mart 2022

Interra Ar-Ge Ekibinin KNX Protokolü ile Aktif Güç Ölçümlü Yeni Bir Kısılabilir Aydınlatma Kontrol Ünitesinin Tasarımı ve Uygulaması hakkındaki son makalesi IEEE tarafından yayınlandı ve ekibimiz tarafından Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Konferansı, ELECO'da sunuldu.


Konferans Tarihi: 25-27 Kasım 2021
IEEE Xplore'a Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2022
DOI: 10.23919/ELECO54474.2021.9677882
Yayımcı: IEEE
Yayınlandığı tarih: 2021 13. Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Konferansı (ELECO)
Konferans Yeri: Bursa, Türkiye


Teknolojik ürünlerin fiyatlarının düşmesi ile birlikte özellikle Avrupa Pazarında kullanıcılar tasarruf amaçlı akıllı bina otomasyon sistemlerini kullanmaya başlamışlardır. Artan enerji fiyatlarının ve vergilerin bu duruma etkisi oldukça büyük. Bu çalışmada, akıllı bina otomasyonunun en önemli parçalarından biri olan aydınlatma sistemlerinin kontrolü ve yönetimi için yeni bir dimlenebilir aydınlatma kontrol ünitesi geliştirilmiştir. Birden fazla aydınlatma ünitesini tek noktadan kontrol ederek ortam için gerekli olacak optimum çalışma koşulları seçilerek enerji tasarrufu sağlanmıştır. Mobil cihazlar üzerinden de kontrol sağlayan yeni aydınlatma kontrol ünitesi, Global Pazarda oldukça yaygın olarak kullanılan KNX altyapısını desteklemektedir. Ethernet bağlantısı ile ağ altyapısı üzerinde çalışan sistemlere de entegredir. Ayrıca otomasyon altyapısı olmayan eski binalarda dijital girişler yardımı ile kullanılacaktır.


Makalenin tamamını okumak için: https://ieeexplore.ieee.org/document/9677882/


Yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun.